alltommotor.se

Triumph MC
Hem > Triumph MC

Länkar

Bilbesiktning

Läs mer >

Elbilar

Läs mer >

Biltransport

Läs mer >

Hyra bil

Läs mer >

Sälja bil

Läs mer >

Triumph MC

Triumph Motorcycles Ltd är i dag den största brittiska motorcykeltillverkaren, och grundades 1984 av John Bloor, efter att det ursprungliga företaget Triumph Engineering gått i konkurs. Det nya företaget (inledningsvis Bonneville Coventry Ltd) fortsatte Triumphs tradition av motorcykeltillverkning. Under verksamhetsåret 2016 sålde Triumph 63 400 motorcyklar. Läs mer på Triumphmotorcycles.se.

Historisk bakgrund

Triumph-märket har en rik och turbulent historia. Märkets ursprung går tillbaka till 1885 då Siegfried Bettmann började importera cyklar från Europa för att sälja i London. Den första Triumph-motorcykeln tillverkades 1902. År 1937 var Triumph Storbritanniens största motorcykeltillverkare, med en produktion av över 30 000 enheter. Tyvärr förstördes fabriken i Coventry under andra världskriget, men fabriken byggdes om och motorcykeltillverkningen återupptogs 1946. Företaget gick i konkurs 1983 men återuppstod genom John Bloor 1984. I Sverige hittar du modeller från Triumph hos flera auktoriserade återförsäljare, som skånska JE68. Köp Triumph-MC hos JE68!

Innovation och utveckling

Triumph har en historia av innovation och har förblivit en framstående aktör inom motorcykelindustrin. 1937 satte Triumph ett nytt landsfartrekord på 345.49 km/h (214.5 mph) med streamliner-motorcykeln som kördes av Eric Fernihough. 1959 års Bonneville är förmodligen Triumphs mest ikoniska modell, uppkallad efter Bonneville Salt Flats i Utah där Triumph försökte slå motorcykelhastighetsrekordet. Under 1990-talet pressade Triumph in i nya områden av innovation med lanseringen av 1994 års Speed Triple, som var en del av den växande streetfighter-trenden i Europa.

Aktuella Modeller

Trots utmaningar fortsätter Triumph att producera ett brett sortiment av motorcyklar som passar olika förarkrav och preferenser. Här är några av de moderna modellerna:

TIGER 900

Triumph Tiger 900 är mer än en motorcykel; det är en livsstil. Designad för maximalt äventyr sticker den ut med sin aggressiva stil, kraftfulla 900cc trecylindriga motor och högteknologiska funktioner. Tiger 900 GT erbjuder komfort och förmåga fokuserad på vägkörning, vilket ger förtroende inför varje resa. För offroad-entusiaster garanterar Tiger 900 Rally kontroll, komfort och stark motorprestanda, vilket förvandlar varje resa till ett spännande äventyr. Med Tiger 900 blir varje åktur en oförglömlig upplevelse.

BONNEVILLE T120

Triumph Bonneville T120 är en ikonisk brittisk motorcykel som kombinerar tidlös design med modern teknologi. Den har en 1200cc HT-motor, känd för sitt rika vridmoment, och överträffar de senaste EURO5-utsläppskraven. T120 har förbättrad prestanda och hantering, med en total viktreduktion på 7 kg tack vare lättare hjul och förbättrade Brembo-bromsar.  Dessutom erbjuder den högteknologiska funktioner som förbättrade körlägen, avancerat ABS, omkopplingsbar dragkontroll och standardmonterad farthållare. Dess lugna dunkande ljud är som balsam för själen, vilket ger en harmonisk körupplevelse. Dessutom har T120 en premium modern finish, vilket gör den till en modern ikon med all den anda som den ursprungliga modellen från 1959 hade.

TRIDENT 660

Trident 660, som är känd för sitt iögonfallande utseende, erbjuder en självförtroendeinspirerande körupplevelse tack vare överlägsen teknik och hög trecylindrig prestanda. Modellen drivs av en vätskekyld, 12-ventils, DOHC trecylindrig motor på 660cc. Trident levererar en toppkraft på 81 PS / 80 hk (60 kW) vid 10 250 varv/min och ett maximalt vridmoment på 64 Nm vid 6 250 varv/min. Chassit är utrustat med Showa 41 mm gafflar med separat funktion och Showa monoshock RSU med förbelastningsjustering. Fullständig LED-belysning bidrar till maximal säkerhet och prestanda.