alltommotor.se

Biltransport

Hem > Biltransport

Länkar

Bilbesiktning

Läs mer >

Elbilar

Läs mer >

Biltransport

Läs mer >

Hyra bil

Läs mer >

Sälja bil

Läs mer >

Frakta bil – Så går det till

Om du funderar på hur du ska frakta din bil, har du kommit helt rätt. Vi kommer att förklara allt du behöver veta om transport av bilar, så att du kan fatta det bästa beslutet om du ska köra själv, eller anlita en biltransport-tjänst. Läs vidare för att få all den information du behöver

Hur fungerar transport av bil?

För att transportera en bil behöver du först välja en metod som passar dina behov. Om du inte har resurser eller tid att köra bilen själv, kan du anlita professionell hjälp för transport av bil. De kan leverera bilen till din destination på ett snabbt och säkert sätt.

När du har valt transportmetoden, måste du förbereda din bil och skaffa rätt försäkring för att säkra den under transport. Beroende på vilken transportmetod du väljer, kan du behöva tömma bilens tank, ta bort eventuella externa tillbehör och försegla dörrarna.

Ska du flytta från Sverige, behöver du även registrera fordonet i det nya landet du flyttar till. Läs mer hos Transportstyrelsen.

Boka transport av fordon

Assistansbolaget erbjuder transport av fordon som en del av deras tjänster. De har lång erfarenhet av att transportera fordon, vilket innebär att du kan vara säker på att fordonet du ska transportera kommer att göras så säkert som möjligt. De erbjuder transporter för både personbilar, lastbiler och entreprenadfordon. De kan hjälpa dig att transportera fordonet till den destination du önskar och har också ett nätverk av tillförlitliga transportörer som kan leverera fordonet säkert och på tid.

Vägtransport

Vägtransport är ett transportsätt där gods transporteras med olika fordon såsom bilar, lastbilar och bussar. Det är en av de allra främst förekommande transportmetoderna världen över. Vägtransporter är ett kostnadseffektivt transportsätt som möjliggör rörlighet för varor över korta till långa sträckor.

EDS är ett av flera företag som erbjuder vägtransport i deras utbud av fraktlösningar. De tar ett helhetsansvar för logistikkedjan, från order till slutleverans, och har specialiserat sig på att förbättra frakt genom att minska kostnader och optimera transportstrategier. Företaget, med flera års erfarenhet inom transportsektorn, strävar efter att leverera expertis och effektiva lösningar för sina kunder.

Säkerhetsutrustning vid fordonstransport

För att säkerställa att ditt fordon är säkert under transport, använder ett auktoriserat transportföretag specialutrustning som skyddar fordonet. Nedan listar vi säkerhetsutrustning vid fordonstransport.

Spännband

Spännband används för att säkra fordonet på transportfordonet. Spännbanden är anpassade för att passa olika fordonstyper och är konstruerade för att enkelt möjliggöra sidosäkring av fordonet. Spännband för hjulsnurrning finner du hos Arno. Du kan även köpa spännband för lastsäkring hos Micrologistic.

Hjulsnurrning

Hjulsnurrning används ofta vid transport av fordon. Det är ett föremål som placeras under eller vid sidan av hjulen för att hindra dem från att röra sig. Det finns olika typer av hjulsnurrningar för att passa olika fordonstyper och storlekar.

Extra stödhöjder

Extra stödhöjder används ibland för att stödja större eller tunga fordon under transport. De kan användas för att fördela vikt jämnt över transportfordonet eller för att förhindra att fordonet ska skada transportfordonet.

Optimera din transportbil med kvalitets-tillbehör

När det kommer till effektivitet och säkerhet i fordonstransport, är rätt tillbehör för transportbilar essentiellt. På Nordicc.se hittar du ett omfattande utbud av transportbilstillbehör som förbättrar både funktion och komfort. Från praktisk transportbilsinredning till essentiella säkerhetstillbehör, erbjuder Nordicc allt du behöver för att utrusta din transportbil. Oavsett om du behöver interna eller externa tillbehör till transportbilar, säkerställer de att du hittar högkvalitativa och tillförlitliga produkter för alla dina transportbehov.

Vad kostar biltransport?

Vad biltransport kostar kan bero på flera olika faktorer, som vilken metod du väljer och hur långt du ska transportera bilen. För en enkel biltransport kan du förvänta dig att betala mellan 500-3000 svenska kronor, beroende på vilken försäkring du väljer. Priset kan också variera beroende på om du anlitar ett auktoriserat transportföretag eller om du transporterar bilen själv. Med en auktoriserad transportföretag kan du förvänta dig att betala lite mer, men du får då också ett högre skyddsnivå och säkerhet för bilens transport.