alltommotor.se

BMW Motorrad
Hem > BMW Motorrad

Länkar

Bilbesiktning

Läs mer >

Elbilar

Läs mer >

Biltransport

Läs mer >

Hyra bil

Läs mer >

Sälja bil

Läs mer >

BMW Motorrad

Historien om BMW Motorrad

BMW Motorrads historia började 1923 när man skapar modellen R32, designad av Max Friz, en framstående person i varumärkets historia. Under mellankrigstiden producerade BMW flera populära modeller och gjorde betydande framsteg inom racing. 1937 satte Ernst Henne ett världsrekord i hastighet på en BMW-motorcykel som stod sig i 14 år.

Efter andra världskriget var BMW tvungna att bygga upp sitt varumärke och motorcykelverksamheten igen. Modellen R68 introducerades 1952 och var den första serieproducerade motorcykeln som nådde en topphastighet av 100 mph (160 km/h).

Under 60- och 70-talen präglades märket av lanseringen av flera nya serier som /5, /6 och /7, och introduktionen av numera ikoniska modeller som R90S.

1983 introducerade BMW sin K-serie med K100, märkets första vätskekylda fyrcylindriga motorcykel. K-serien var känd för sina teknologiska framsteg, inklusive ABS-bromsar, som man var först med för produktionsmotorcyklar.

Under 1990-talet vitaliserade BMW boxermotorn med introduktionen av R 1100-serien. Cyklarna blev väl mottagna och hjälpte BMW Motorrad att få ett starkt fotfäste på marknaden. Den moderna eran har sett introduktionen av S-serien med högpresterande S 1000 RR, F-serien för motorcyklar i mellanklassen och G-serien för nybörjare. BMW Motorrad gick också in i segmentet för stadsrörlighet med den elektriska C evolution-scootern och demonstrerade en självkörande R 1200 GS.

Teknik och Innovation

BMW Motorrad har en lång historia av att vara pionjär för avancerade motorcykelteknologier. Det var en av de första tillverkarna som utrustade sina motorcyklar med ABS och har fortsatt att introducera branschledande säkerhetsfunktioner, som dynamiskt dragkontroll och elektronisk fjädringsjustering. Motorcyklarna är också utrustade med toppmoderna motorer som levererar imponerande prestanda och effektivitet.

Läs mer om BMW Motorrads historia på varumärkets egen hemsida.

Köp en BMW Motorrad

Att äga en BMW Motorrad handlar om mer än att bara äga en motorcykel – det är att bli en del av en global gemenskap av passionerade ryttare. Oavsett om du letar efter en ny eller begagnad modell, hittar du din BMW Motorrad hos JE68, en svensk återförsäljare med expertis och lång erfarenhet av MC! Här hittar du de senaste årsmodellerna och begagnade hojar för alla.

BMW Motorrads modeller

BMW Motorrads sortiment inkluderar en mångfald av motorcyklar, som tillgodoser olika körstilar och preferenser. R-serien, med sin distinkta boxermotor, har varit en favorit bland touring-entusiaster, medan S-serien, som S 1000 RR, tilltalar dem som söker sportigare spänning. F-serien och G-serien erbjuder smidiga och mångsidiga alternativ för äventyrsåkare, och C-serien tillhandahåller lösningar för urban rörlighet.

R-serien

R-serien är kanske den mest erkända i BMW Motorrads sortiment. Dessa motorcyklar, såsom R 1250 GS och R Nine T, är kända för sina distinkta flat-twin motorer, mångsidighet och prestanda.

Sport- och Touring

BMW Motorrads sport- och touring-serier inkluderar S-serien och K-serien. Motorcyklar som S1000RR och K1600GT ger hög prestanda för sport- och touring-entusiaster, och erbjuder en blandning av hastighet, smidighet och lyx på långa resor.

Adventure- och Roadster

F-serien och G-serien tilltalar äventyrsryttare och dem som söker stadsrörlighet. Motorcyklar som F850GS Adventure och G310R erbjuder robust prestanda och smidighet i off-road förhållanden och stadsgator lika.

Urban rörlighet

BMW Motorrads sortiment för stadsrörlighet, C-serien, representerar deras åtagande att hållbara och effektiva transportlösningar. Den elektriska scootern C evolution visar BMW Motorrads vision för framtidens stadsrörlighet.