alltommotor.se

Bilförsäkring

Hem > Bilförsäkring

Länkar

Bilbesiktning

Läs mer >

Elbilar

Läs mer >

Biltransport

Läs mer >

Hyra bil

Läs mer >

Sälja bil

Läs mer >

Bilförsäkring på nätet

Att köpa bilförsäkring på nätet är en bekväm lösning på flera sätt. Många försäkringsbolag erbjuder nu sina tjänster online, vilket gör det enkelt för dig att hitta och jämföra olika försäkringar och deras villkor. Fördelarna med att köpa bilförsäkring online är att det är enkelt att jämföra priser och villkor och att det är lätt att hitta ett lämpligt pris, ibland även till ett bättre pris än vad du skulle betala hos en traditionell försäkringsmäklare.

Teckna bilförsäkring

För att teckna en bilförsäkring online måste du först välja ett försäkringsbolag som erbjuder den typ av försäkring som du söker. Du kan enkelt och smidigt teckna bilförsäkring hos WaterCircles. Företaget erbjuder anpassade försäkringar specifikt för olika bilmodeller. Om du köper din bilförsäkring från Watercircles får du dessutom en rabatt som ger dig ett förmånligt pris.

Teckna vägassistansförsäkring

En vägassistansförsäkring är en tilläggsförsäkring som erbjuder omfattande hjälp vid problem på vägen. Försäkringen täcker vanligtvis bärgning av fordonet, reparation på plats, och ibland även transport av både bilen och passagerarna till närmaste verkstad eller hem. Vägassistansförsäkringar kan även inkludera tjänster som bränsleleverans, däckbyte och starthjälp för att säkerställa att du snabbt kan fortsätta din resa.

Teckna vägassistansförsäkring hos Assistansbolaget för att få tillgång till snabb och pålitlig hjälp dygnet runt, oavsett var i Europa du befinner dig. Assistansbolaget erbjuder ett heltäckande skydd som inkluderar reparationer och bärgning vid olyckor eller driftstopp. Deras tjänster är utformade för att ge dig trygghet längs vägen, med personlig service och kort väntetid.

 

Försäkring till bil – Pris

Priset för försäkring till bil ligger på cirka 330 kronor per månad, eller 3930 kronor per år. Det kan dock variera beroende på din ålder, var du bor, ditt boendealternativ och åldern på bilen. Ju nyare och mer värdefull bilen är, desto högre blir försäkringskostnaden, och försäkringsbolaget kan erbjuda större ersättning om något skulle gå fel. Det finns alltså ett antal faktorer som påverkar den genomsnittliga prislappen för försäkring till bil.

Vanliga frågor & svar

Hur fungerar försäkring till bil?

En bilförsäkring är ett avtal mellan dig och försäkringsbolaget som ger dig skydd mot kostnader som kan uppstå vid skador på din bil. Du betalar en premie till försäkringsbolaget och i gengäld lovar de att betala ut en ersättning om din bil skulle skadas eller bli stulen.

Försäkringen kan omfatta olika typer av skydd, såsom trafikförsäkring (som är lagstadgad och täcker skador du orsakar på andra bilar eller personer i trafiken), halvförsäkring (som också täcker skador på din egen bil som orsakats av andra), eller helförsäkring (som ger ett bredare skydd och täcker även skador du orsakar på din egen bil).

Vad täcker en bilförsäkring?

En bilförsäkring täcker vanligtvis skador som kan uppkomma vid en olycka eller stöld av bilen. Det kan även täcka skador som orsakats av brand, explosion eller naturkatastrofer. Vissa försäkringar kan även täcka skador på tredje part, såsom personskador eller skador på annans egendom. Det är viktigt att läsa igenom villkoren för din försäkring för att vara säker på vad som täcks och vad som inte gör det. Hos Konsumenternas kan du läsa mer om vad som ingår i en halv- och helförsäkring.

Vem ska stå på försäkringen för att den ska gälla?

En bilförsäkring gäller vanligtvis för den person som är registrerad som ägare av bilen. Men det är också möjligt att ha flera förare registrerade på försäkringen, vilket är vanligt om flera personer delar på att köra bilen. Det är dock viktigt att notera att vissa försäkringsbolag kan ha olika krav på vilka förare som är täckta av försäkringen och vilka som inte är det. Det är därför viktigt att läsa igenom villkoren för din försäkring noggrant och se till att alla som kommer att köra bilen är täckta av försäkringen.

Kan man byta bilförsäkring när som helst?

Ja, det går att byta bilförsäkring när som helst. Innan du väljer att byta försäkring bör du dock se över villkoren i din nuvarande försäkring och vad som kan påverka priset på din nya försäkring. Det kan till exempel vara ålder på bilen, fordonstyp, tidigare skador och om du har några bonusar på din nuvarande försäkring. Tänk på att det kan vara enklare att byta försäkring när din nuvarande försäkring går ut, men det går alltså att byta även mitt under ett försäkringsår.