alltommotor.se

Tesla

Hem > Tesla

Länkar

Bilbesiktning

Läs mer >

Elbilar

Läs mer >

Biltransport

Läs mer >

Hyra bil

Läs mer >

Sälja bil

Läs mer >

Tesla – Fakta

Här hittar du fakta om Tesla – världens ledande elbilstillverkare. Lär dig mer om Teslas grundare, få tips på återförsäljare, och se var du kan skaffa en skräddarsydd Tesla-försäkring. Vi hoppas att denna information kan hjälpa dig att fatta ett välinformerat beslut om du överväger att köpa eller leasa en Tesla.

Vem grundade Tesla?

Tesla grundades av Elon Musk, en innovativ entreprenör från Sydafrika. Musk hade tidigare startat Space X och PayPal och hans vision var att utveckla Tesla till en miljövänlig fordonstillverkare. Idag är Tesla ett av de ledande företagen inom elbilar och de har även utvecklat andra produkter som laddstolpar och strömlagringsenheter.

Vad är Tesla för bil? 

Tesla lanserade sin första helelektriska bil ”Tesla Raodster” år 2008 vilket förändrade bilindustrin totalt. Precis som Ford revolutionerade 1913 med sitt löpande band kom en ny amerikansk bil  att helt förändra branschen, utan att kompromissa med design, prestanda eller räckvidd. Raodster slutade tillverkas 2012 och det finns idag 4 olika modeller av Tesla bilar: S, X, 3 och den mer familjevänliga Modell Y. Utöver deras bilar har de ett Supercharger system med över 50 000 laddstationer runt om i världen. Tesla har sedan starten utmanat andra bilföretag att öka takten rejält i utvecklingen av hållbara alternativ, nu har de flesta bilmärken minst en helelektrisk variant i sitt utbud. 

Fakta om Tesla bilar: 

  • Säkerhetsfunktioner som främre kollisionsvarning, aktiv nödbromsning och undvik körfältsavvikelse medföljer som standard.
  • Det finns ”dog mood” som skapar komfort med klimatinställningar i bilen när man måste lämna sin hund en stund. Finns även inställningar på skärmen som berättar att hunden inte är lämnad en lång stund. 
  • Har en räckvidd på minst 628 kilometer när den är fulladdad och har rätt förutsättningar. 
  • Teslas Autopilot var ett av de första semi-autonoma körsystemen tillgängliga för allmänheten, vilket visade potentialen för självkörande bilar.
  • Tesla bilarna är kända för sina stora pekskärmar mitt i konsolen, vilka fungerar som kontrollcentrum för nästan alla bilens funktioner. Allt från GPS till underhållning.

Återförsäljare i Sverige - 3 exempel

Tesla är en av de ledande elbilstillverkarna som finns på marknaden idag. För att köpa en Tesla behöver du en återförsäljare som kan hjälpa dig med alla dina frågor och behov. Här är tre exempel på återförsäljare av Tesla:

Automove AB

Automove AB är en återförsäljare av Tesla-bilar i Jönköping. De hjälper dig att hitta och köpa den Tesla som passar just dina behov. De kommer att svara på alla dina frågor och kan hjälpa dig att hitta rätt finansieringsalternativ och erbjudanden. På deras webbplats hittar du detaljerad information om alla Tesla-modeller och deras priser.

Niemi Bil

Niemi Bil är en återförsäljare av Tesla-bilar som ligger i Göteborg. De erbjuder också ett brett utbud av finansieringsalternativ och andra speciella erbjudanden som kan hjälpa dig att köpa din drömbil. Om du är intresserad av att köpa en Tesla, bör du definitivt kontrollera vad Niemi Bil erbjuder.

Wayke

Wayke är en av Sveriges största återförsäljare av Tesla-bilar. Wayke erbjuder ett stort utbud av begagnade och nya Tesla-bilar som passar allas behov och budget. Det är lätt och smidigt att köpa en Tesla hos Wayke, och de erbjuder också teknisk assistance för reparationer och underhåll.

Försäkring till Tesla

Innan du köper en bil bör du se till att du har en försäkring till Tesla, som skyddar dig mot skador och förluster. Även om Tesla är en kvalitetsbil som oftast inte är benägen för problem, är det fortfarande ett godkänt bevis på att du har en försäkring för att skydda din Tesla. Det kan vara ett bra sätt att skydda din investering även om den inte går igång eller får skador.

Du kan skaffa en Tesla-försäkring hos WaterCircles som erbjuder en omfattande försäkring som täcker alla dina behov. Försäkringen är anpassad till olika krav och erbjuder ett brett urval av fördelar som du kan använda dig av. Få mer information kring hur det går till att skaffa bilförsäkring på nätet här.

Teslamodeller

Tesla har ett brett utbud av olika elbilar som passar olika typer av kundbehov. De har några av de mest innovativa och tekniskt avancerade modellerna som är tillgängliga på marknaden. Här är en översikt över Teslamodeller:

Model S

Den här modellen är en 4-dörr sedan som erbjuder hög prestanda, innovativa tekniska lösningar och smart design.

Model 3

Den här modellen är den mest populära modellen som erbjuder prestanda, komfort och stil till ett överkomligt pris.

Model X

Den här modellen är en SUV som erbjuder stor prestanda, sportig stil och utmärkt komfort.

Model Y

Den här modellen är en kompakt SUV som är designad för att erbjuda hög prestanda, smart design och innovativa tekniska lösningar.